Kursusleder

Nanja Holland Hansen - Kursusleder og stifter af Center For Compassion

Nanja Holland Hansen

Nanja Holland Hansen, M.C., Cand.psyk.aut., LPCC, NCC

  • Stifter af Center for Compassion
  • PhD-Studerende: Aarhus Universitet, Klinisk Medicin, Dansk Center for Mindfulness.
  • Senior CCT instruktør ved the Compassion Institute, USA
  • Certificeret CCT instruktør fra Stanford University, USA
  • Autoriseret psykolog i Danmark og USA.

Nanja har bachelor i Psykologi fra University of Illinois Urbana-Champaign (Bachelor of Science (BS), og en Kandidat i Psykologi fra Arizona State University (Master of Counseling (MC).

Hun har skrevet adskillige artikler og bog-kapitler om de historiske og nuværende tendenser, trends og udviklinger i rådgivning og psykoterapi i Danmark, og er forfatter til bogen Compassion: Lær at rumme svære følelser. Nanja er autoriseret psykolog godkendt af Psykolognævnet, LPCC (Licensed Professional Clinical Counselor) godkendt af Board of Behavioral Sciences (BBS) i Californien, USA, og en National Certified Counselor (NCC), USA.


Nanja er sprogligt flydende i dansk og engelsk.

Før Nanja kom tilbage til Danmark i 2016 efter 6 år i Palo Alto, Californien, var hun ansat på Stanford University Faculty Staff Help Center. Hun har taget sin træning/uddannelse som Compassion Cultivation Training lærer på Center for Compassion Altruism Research and Education (CCARE) på Stanford University og er certificeret CCT lærer. Hun er senior CCT instruktør ved the Compassion Institute, Woodside, California

Oprindeligt blev hun interesseret i compassion gennem sit arbejde som psykolog, idet hun ofte havde at gøre med mennesker, som var særdeles selvkritiske og som ofte havde svært ved at udvikle compassion for sig selv.

I forsøget på at finde forskellige veje ind i, hvordan hun kunne udforske dette sammen med sine klienter, blev Nanja ført på sporet af begrebet compassion; medfølelse for en selv og for andre og ønsket om at lindre den smerte, der måtte være, herunder forskellige sæt af færdigheder, der kan implementeres i denne udforskning.


Hun finder stor glæde, nysgerrighed og styrke ved at undervise CCT kurset, og hun er til stadighed i gang med at udforske og lære mest muligt om de mange forskellige facetter af compassion.

Nanja er i gang med at forske i compassion gennem et Ph.d. projekt ved Aarhus Universitet, Klinisk Institut for Medicin hvor hun undersøger om CCT kurset kan nedsætte psykisk belastning hos pårørende til mennesker med en psykisk lidelse. Nanja underviser også compassion cultivation training (CCT) kurset i København og Aarhus gennem Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, Klinisk Institut for Medicin. Hun udbyder foredrag og workshops i compassion og compassion træning og tilbyder individuel terapi.